oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Stress en spanning reductie als fundament

Stress reductie als fundament
Stress is het slopende fundament onder alle herstel pogingen van je lichaam om weer gezond te willen worden. Het is dus van groot belang om stress klachten zoveel mogelijk te reduceren zodat er ruimte ontstaat voor genezing. Zolang je onder stress of spanning lijdt, kunnen je hormonen in disbalans raken, en zal je lichaam meer voedingsstoffen en mineralen verbruiken, wat tekorten in stand houdt, en herstel bemoeilijkt.
Het is verontrustend hoeveel jongeren tegenwoordig last van stress hebben! Lees het arikel , klik op deze link;
 
Uit de vicieuze cirkel
Een zwakke lichamelijke gezondheidssituatie maakt ons over het algemeen gevoeliger voor stress. Dus er is zeker in de beginsituatie meer aandacht nodig voor het leren omgaan met stressvolle relaties of situaties. Ontspannings-oefeningen of ademhalingsoefeningen kunnen je uit deze vicieuze cirkel helpen.
 
De bijnieren en bijnieruitputting en de gevolgen
Als je zeer lang onder stress hebt geleefd, is het waarschijnlijk dat je bijnieren uitgeput zijn geraakt en gevoeliger voor stress zijn geworden.
De gevolgen van ernstig verzwakte bijnieren is dat ons lichaam hierdoor onvoldoende in staat is maagzuur aan te maken. Als ons lichaam te weinig maagzuur kan aanmaken, wordt het ingenomen voedsel onvoldoende verteerd. Dit resulteerd in rottingsprocessen in de darmen en maag. Hierdoor kun je last krijgen van opgeblazen gevoel door gasvorming, windererigheid, mogelijk opstipatie. Door deze verstoring in voedselopname, neemt het lichaam ook nog de hierdoor ontstane gifstoffen op, welke in de bloedbaan terecht komen.
Dit bloed komt in de hersenen en veroorzaakt weer allerlei mentale problemen.
 
Hoog sensitiviteit
Ben je hoog gevoelig dan is een leefwijze gericht op wat jij aankan, waardoor je jezelf niet meer overbelast, en daardoor weer gestrest raakt van levensbelang. 
Lees ook over de relatie tussen stress en magnesium in het artikel, klik op deze link: ' Ontgiften'