oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Amersfoort

Anorexia gerelateerde klachten Psychisch of Lichamelijk?

We hebben het vaak over psychische en lichamelijke ziekten.
Hersenen gerelateerde ziekten als adhd,  autisme, dementie, etc. doen we daar op het lichamelijke vlak maar niks aan omdat ze psychisch zijn? Je hoofd lijkt me net zo lichamelijk als de rest van je lichaam, met bloedvaten, zenuwen, hersenweefsel etc. Als er wordt gezegd dat je een psychische ziekte hebt, dan is er wel degelijk iets mis gegaan in je hoofd. Als je een schedel zou openen van iemand die overleden is aan de ziekte van Parkinson, dat vind je daar duidelijk kalkafzettingen tussen het hersenweefsel. Is het vreemd dat er dan iets geweldig mis gaat, in de communicatie tussen hersencellen en zenuwen dat hoofdzakelijk prikkeloverdracht is door middel van complexe eiwitverbindingen. Er is naar mijn mening één echte psychische aangeboren ziekte waar we weinig mee kunnen dat is het Down Syndroom.

Gezonde eiwitten en vetten die we zo hard nodig hebben voor al onze cellen, maar vooral de hersencellen, daar krijgen we, over het algemeen via onze voeding steeds minder binnen. Vlees eten lijkt wel een taboe te zijn, en we zijn bang voor verzuring, maar in een gezond lichaam wordt de zuurgraad van je lichaam perfect in balans gehouden. Daarom hoef je je over zuur of basisch vormend eten helemaal niet druk te maken. In supermarkten zie je steeds meer producten met 0 % vet, een ware aanslag op je gezondheid.

Onze lichamen zijn evolutionair ingesteld op het verbranden van eiwitten en vetten. De afgelopen 100 jaar is daar een dramatische verschuiving ontstaan naar meer voeding met koolhydraten, en geraffineerde suikers in allerlei frisdranken!
Lees ook dit artikel over voeding: Gezonde voeding bij eetstoornissen, anorexia nervosa

Terug naar de kern, als je kampt met anorexia, dan heb je dagelijks een enorm gevecht te leveren tegen die al die negatieve gedachten, in het bijzonder dat je te dik zult zijn, zoals je jezelf werkelijk ziet. Ik kan me geen andere ziekte voorstellen die zoveel van je psyché vergt als anorexia! Alleen al daarom heb je extra voeding voor je hersenen nodig. Doordat je dagelijkse met psychische inspanning en stress te maken hebt, om jezelf aan te zetten om te kunnen eten, vraag je dus veel meer inspanning van je hersenen.
Er gaat dus blijkbaar flink iets mis met je hersenen, en ik ontken absoluut niet dat je psychisch veel hebt op te lossen, maar als je je lichaam niet de bouwstoffen kan geven om de schade in je hoofd te repareren, dan vertraag je je genezing onnodig. Ik heb verhalen aangehoord van jonge vrouwen die uiteindelijk genazen, nadat ze zich met krachtige en voedzaam eten gingen voeden. Een onderzoek heeft aangetoond dat zowel voor opname in een kliniek en bij ontslag uit de kliniek, er in beide gevallen een beduidend mindere diverse darmflora werd geconstateerd.

Zie deze link; ' Verstoorde darmflora / meer bij anorexia '

Er is o.a. een doorbloedings probleem in je hersenen. Mocht je in de winter last hebt van toegenomen angsten, dan kun je bijvoorbeeld je hoofd warm houden met een goede wollen muts.
Via de onderwerpen onder deze menuknop laat ik je onderzoeken zien die je kunnen helpen de lichamelijke oorzaak van je ziekte positief te ondersteunen.

Lees ook dit artikel over je darmen: Gezonde darmen, darmbacteriën, dus darmflora, voorzien onze hersenen van aminozuren en neurotransmitters