oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Emotie angst en PTSS

 
Emoties en overtuigingen
Met emotioneel herstel bedoel ik, schoon schip maken met oude blokkades of overtuigingen welke ons telkens weer uit balans brengen door gebeurtenissen welke zich in onze buitenwereld voordoen, welke vervolgens resoneren met onze binnenwereld. We kunnen ons bewust worden van de overtuigingen achter deze emoties, waardoor de blokkade niet meer geactiveerd wordt en kan worden losgelaten. Op het moment dat je emotioneel veel heftiger gereageerd op een bepaalde gebeurtenis in verhouding tot deze gebeurtenis, dan wordt er oude pijn geraakt.
 
Recent onderzoek heeft uitgewezen, dat een aanzienlijk deel (10-47%) van de patiënten met anorexia nervosa heeft te maken met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Lees ook dit artikel: Hoopvolle resultaten PTSS-behandeling bij anorexia-patiënten
 
 
Verslaving
Verslaving is een afweermechanisme, om niet de oude pijn te hoeven voelen die er achter schuilgaat. Het valt niet mee, om in het geval van boulimia of binge eating disorder, waarin je extreem veel wilt gaan eten, niet te gaan eten, en te voelen wat je voelt. Vaak lukt ons dit niet, en vallen van de ene emotie in de andere emotie en komen zo niet bij de pijn. Er zijn verschillende therapieën om de oude emoties en overtuigingen met wortel en al op te ruimen. Hieronder volgen een aantal krachtige therapieën.
 
 paniek ptss
 
Effectieve traumabehandeling bij Anorexia;  PRI (Past Reality Integration)
Deze krachtige therapie is ontwikkeld door Ingeborg Bosch in samenwerking met Jean Jenson. Bij deze therapie kun zijn onverklaarbare emoties welke je ervaart in het heden, de ingang om de diepte in te gaan, door op gevoelsniveau  in gesprek te blijven met een PRI therapeut. Vervolgens kun je stap voor stap bij  traumatische ervaring of oude kindpijn komen en deze pijn verwerken. Nogmaals deze methode is zeer effectief, maar kost in het begin wat zelfstudie en hulp van een therapeut.
 
Kijk eens op de PRI website :  PRI bij Anorexia
 
Heleen Wesselius onderzocht in haar artikel de eerste voorlopige resultaten van zo’n combinatietherapie: Past Reality Integration (PRI), een combinatie van elementen uit cognitieve gedragstherapie, traumatherapie en een schemagerichte benadering. Lees het vollediige artikel:  De behandeling van extreme terugkerende anorexia: nieuwe inzichten
 
 In het wetenschappelijke vakblad van de Association for Prenatal and Perinatal Psychology and Health (APPPAH) publiceerde Universiteit van Amsterdam-promovenda Heleen Wesselius op 23 september 2020 een artikel over de behandeling van extreme terugkerende anorexia met behulp van PRI. Lees volledige artikel: Nieuw perspectief op de behandeling van Anorexia
 
Meer informatie PRI, zie ook onder Links op deze website
 
 

Raymedy en PTSS

De PsyChi behandeling van de Raymedy methode maakt het mogelijk om in korte tijd de scherpe kantjes van de herinneringen af te halen door op cel niveau in te grijpen met lichtsignalen en magneetveldtherapie.  Het helpt  om los te komen, los te laten en weer in uw kracht te komen.
 
Kijk eens op de website: Wat is Raymedy: Video - Wat is Raymedy  
 
Wat is het psychologisch effect van Raymedy:  Raymedy PsyChi hoe werkt dat?
 
Zo werkt Raymedy +beh.neuro-psychiatrische aandoening:  Zo werkt het Raymedy systeem + aandoening
 
P.C. Thuisbehandeling Raymedy : Raymedy thuisbehandeling PC
 
Mobiel Thuisbehandeling Raymedy : Raymedy thuisbehandeling Mobiel
 
Persoonlijk heb ik een aantal Raymedy behandelingen ondergaan bij Ayuta, Praktijk voor raymedytherapie in Valkenswaard. Therapeute  Stefanie van den Berg, heb ik als betrokken, rustig en deskundig ervaren. De behandelingen hebben veel onverwerkte  emoties bij mij losgemaakt, meer dan ik had verwacht. Voor meer informatie, kijk eens op haar website:  Ayuta te Valkenswaard
 
 
Access Bars : Angsten - PTSS
Wil jij van je trauma’s af en meer ontspannen, gezonder, blijer en bewuster in het leven staan? Een Bars behandeling kan je helpen moeiteloos spanning uit je hoofd en lijf los te laten! Een Bars sessie is werkzaam bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Denk hierbij aan;

Posttraumatische Stress stoornis (PTSS), angsten, depressie,vermoeidheid, slapeloosheid, pijnklachten, hypersensitiviteit (HSP), concentratie problemen.

Kijk eens op deze website, meer info:Paul de Leeuw

Access Bars® is een set van 32 punten op het hoofd die bij lichte aanraking opruimt wat niet bij jou hoort. Dit geeft meer ruimte en rust in hoofd en lichaam. Het bevrijdt je van zowel mentale als fysieke blokkades en faciliteert je in alle gebieden van je leven. Zie het als het defragmenteren van de harde schijf: bestanden & programma's die "te veel" (ballast) worden en de boel vertragen worden door aanraking van knopjes opgeschoond, zodat het niet langer in je leven hoeft te zijn. Het laat onderdrukte levensenergie weer stromen en opent deuren naar nieuwe ervaringen en mogelijkheden.

Kijk eens op deze website, meer info:Maartje Geverinck

 

PTSS door de ogen van een sjamaan

De sjamaan weet dat trauma’s worden veroorzaakt door plotselinge gebeurtenissen waar we op dat moment geen antwoord op hebben. Een deel van ons kruipt op dat moment ‘weg’. De sjamaan zegt dat er een deel van de ziel zich afsplitst van de rest. Dit deel verhuist tijdelijk waardoor het geen aandacht meer hoeft te krijgen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat we tijdelijk makkelijker met de situatie om kunnen gaan, maar dit zielsdeel neemt vaak ook talenten met zich mee. Deze raken we kwijt en daarvoor in de plaats komt  de vrees voor confrontatie. Dit zie je bij uitstek bij PTSS.

 
 
 
LICHAMELIJKE RESPONS IN RELATIE TOT EMOTIES -  OF - EMOTIONELE RESPONS OP LICHAMELIJKE ONBALANS.
 
Depressie en angsten
Hormonale verstoringen en verstoringen in de darmen leiden tot een ernstige toename van angst en depressieve gevoelens door tekorten aan neurotransmitters, mineralen en vitaminen.
 
Nieuw onderzoek dat in november 2019 is  gepubliceerd in JAMA Psychiatry toont voor het eerst aan dat patiënten met stemmings- en angststoornissen dezelfde afwijkingen vertonen in hersengebieden die betrokken zijn bij emotionele en cognitieve controle, lees meer volgende link:
 
Hoe omgaan met angsten en paniek aanvallen, bekijk onderstaande video;
 
 
anorexia depressie
 
Lees ook de volgende artikelen, klik hiervoor  op de volgende linken:
 
 
Overige lichamelijke tekorten  : Vitaminen en Mineralen
WAARSCHUWING: ALLE INFO OP DEZE WEBSITE, EN ONDERSTAANDE INFO,  IS NIET BEDOELD OM ZONDER ZOGVULDIGE DIAGNOSE EN BEGELEIDING TOE TE DIENEN. BIJVOORBEELD:BEPAALDE AANWEZIGE SCHIMMELS EN PARASIETEN KUNNEN GEVOED WORDEN DOOR TEVEEL GESUPPLEMENTEERDE B VITAMINES. EEN ZORGVULDIG ONDERZOEK IS ALTIJD NODIG, VOORAFGAAND AAN HET TOEDIENEN VAN SUPPLEMENTEN.
 
(DEZE INFORMATIE IS BEDOELD OM DE LICHAMELIJKE OORZAKEN VAN ANGSTEN TE BEGRIJPEN, OM KENNIS TE MAKEN MET ALTERNATIEVEN VOOR BEPAALDE MEDICIJNEN, WELKE SLECHTS DE SYMPTOMEN ONDERDRUKKEN EN DE ONDERLIGGENDE OORZAAK NIET GENEZEN.)  
 
Tekorten bij angst, paniek en PTSS : Vitamine B1
Angst, Vitamine B1 en de hypothalamus. Dr. Douglas Hunt - Auteur van het boek; What your doctor may not tell you about ANXIETY, PHOBIAS,& PANIC ATACKS, adviseert bij angst, paniek, fobien, agorafobie, dwangneurose, ptss minstens 3 x per dag 100 mg vitamine B1 (thiamine). Hij was daar, naar zijn eigen zeggen, als psychiater in zijn praktijk succesvoller mee in vergelijking met het gebruik van reguliere medicijnen.
 
In multivitaminen of vitamine B-complex zit een te laag B1 gehalte. Tarwevezel, pinda’s, doperwten, lever, peulvruchten en ontbijtgranen bevatten veel vitamine B1. Echter, vitamine B1 als supplement is een in water oplosbare vitamine. Daardoor zal deze de hersenen moeilijker of niet kunnen bereiken. We kunnen dus beter een vetoplosbare variant gebruiken, namelijk Benfotiamine of Allithiamine. Benfotiamine, een variant van vitamine B1, wordt veel beter geabsorbeerd dan in water oplosbare B1 thiaminezouten. Zie mijn artikel: Gezonde voeding 
Meer info: Angst,Vitamine B1 en de hypothamalus
 
Tekorten bij angst, paniek en PTSS : Magnesium en Kalium
Onder stress raken wij meer mineralen kwijt. Een onevenwichtigheid in de onderliggende mineralen, creëert een onevenwichtigheid in onze stressreactie, wat mogelijk tot paniekaanvallen kan leiden.
 
Bekijk onderstaande video vor meer informatie: 

Paniekaanvallen begrijpen: deel 4 - Het belang van kalium en magnesium