oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Neurofeedback hersenen training bij eetstoornissen en verslavingen

Neurofeedback helpt je om in voeling met je lichaam en emoties te komen en brengt balans je hersenen. Mensen met eetstoornissen hebben vaker last van meerdere emotionele problemen, zoals stemmingsstoornissen, angsten en andere problemen welke je ook bij verslavingen ziet.


Klik op de link voor het volgende artikel:
Nutrition in Addiction Recovery

En deze Link: NEUROFEEDBACK: TREATMENT FOR EATING DISORDERS AND OTHER ADDICTIONS


Bij hersenen aandoeningen zoals verslavingen en eetstoornissen blijkt uit ervaring in het buitenland dat neurofeedback een zinvolle aanvulling is om je hersenen te trainen.
Waarom wordt deze therapie dan niet in Nederland in klinieken aangeboden? (Ik druk me wat ongenuanceerd uit, maar de Nederlandse Reguliere zorg is op technologisch  gebied zeer vooruitstrevend, maar op het gebied van interne stofwisselingsziekten blijft het helaas bij symptoombestrijding. Technisch kunnen we dus heel veel, als de schade onherstelbaar is, maar daar houdt het dan vaak mee op.)


Neurofeedback geeft een direct resultaat, waarbij je concentratievermogen toeneemt, en je gezondere beslissingen voor jezelf kunt nemen. Je zit dan voor een beeldscherm, en je manier van denken focussen wordt direct zichtbaar op dat beeldscherm. Hierdoor leer je je hersenen anders en met minder inspanning te gebruiken. Het is als het afleren van gewoonten waar je dan pas bewust van wordt. Hierdoor wordt het makkelijker om je goed over jezelf te voelen, en ben je beter in staat bewuste keuzes te maken in het moment. Er is nog niet heel veel onderzoek gaan naar neurofeedback, maar de resultaten zijn veelbelovend, zoals een meer rustgevender slaap. Alerter ontwaken, en een afname van depressie en angsten.