oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Type eetprobleem

Anorexia Nervosa
Bij Anorexia  Nervosa (AN) is er meestal sprake van sterk ondergewicht door te weinig voedsel inname, mogelijk in combinatie met overdreven lichamelijke activiteit. Als mensen met Anorexia weer beter gaan eten, dan gaan ze ook beter hun trauma's of emotionele pijnen voelen. Daarom is het helen van die trauma's zo ontzettend belangrijk om terugval te voorkomen.
Ook komt het voor dat er sprake is van Anorexia bij overgewicht. Deze categorie mensen worden door de omgeving minder goed herkend, omdat er sprake is van overgewicht, of normaal gewicht in een bepaald stadium. Klik op de volgende linken:  ' Zwaarlijvige mensen kunnen ook aan anorexia lijden ' en Darmflora heeft invloed op overgewicht '
 
Boulimia Nervosa
Bij boulimia Nervosa (BN) wordt in zeer korte tijd zeer veel voedsel gegeten afgewisseld met pogingen om gewichtstoename tegen te gaan. In beide bovengenoemde gevallen kan er sprake zijn van compensatiegedrag zoals het opzettelijk braken en gebruik van laxeermiddelen of overmatige lichamelijke activiteit. Het te veel eten helpt mensen met BN om opkomende emoties, door overmatig veel te eten, te verzachten, af te zwakken.
 
Binge Eating Disorder
In het geval van Binge Eating Disorder, is er sprake van het het in korte tijd zeer veel voedsel tot zich nemen wat tot overgewicht leidt.
 
Overgewicht
Structureel overgewicht wordt niet beschouwd als een eetstoornis. Als er sprake is van overmatig veel eten, onder invloed van bewuste of onbewuste emotionele aspecten, zou je dat een eetstoornis kunnen noemen. Het kan voor de betrokkene wel degelijk als problematisch worden ervaren. Invloeden vanuit onze samenleving waarin de media voornamelijk vrouwen van jongs af aan een slankheids-ideaal voorschotelt, kunnen zeker hun invloed hebben. Of je nu dun of dik bent, zolang je er een gezonde leefwijze op na houdt, en jezelf krachtig en gezond voelt, is er geen reden om je gewicht geforceerd te willen veranderen. Met gezond bedoel ik jezelf niet allerlei dingen opdringen tegen je natuur in, alsof dat gezond zou zijn.
Als je je overgewicht wil terugdringen d.m.v.diëten, en/of geforceerd meer gaan bewegen, kun je daarmee je hormonen huishouding juist uit balans brengen. Door deze onbalans wordt je ongezonder, en vervolgens zul je weer in gewicht gaan toenemen.
 
Natuurlijk gewicht
Als je jezelf sterk en gezond wil voelen, is het juist van belang om je hormonale balans niet te verstoren. Een gezonde leefwijze en daarbij passende voedingswijze is het enige succes voor een krachtig, gezond en natuurlijk lichaamsgewicht.