oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Visie, kennis en ervaring

De anorexia kliniek
Kees van WegenHoewel de hulpverlening, klinieken veelal goed in staat zijn om het gewicht van mensen met anorexia op een aanvaardbaar niveau te krijgen, blijkt dat er in de praktijk te weinig aandacht is voor lichamelijke tekorten waardoor ook psychische genezing een lange weg wordt. Dit is met name herkenbaar aan de extreme gevallen welke niet geholpen kunnen worden en dan vaak naar huis worden gestuurd. Juist deze doelgroep kan met de juiste diagnose en behandeling redelijk snel mentaal sterker worden. Het is schrijnend te zien hoe de hulpverlening voor deze mooie mensen in Nederland tekort schiet om deze jongeren echt te helpen.
 
Het is absoluut niet nodig dat jongeren met anorexia jarenlang bezig zijn voor een relatief langzaam herstel. Het raakt mij iedere keer, als ik word geconfronteerd met de langdurige lijdensweg die ze hebben afgelegd. De behandeling die deze mensen krijgen is als “dweilen met de kraan open ", omdat de fysieke oorzaak onvoldoende onderkend wordt en dus niet behandeld.
 
Kennismaking met Kees van Wegen

Ik ben Kees van Wegen, en heb de afgelopen 20 jaar veel praktisch onderzocht op het gebied van ziekte en gezondheid. Ik zocht naar antwoorden richting genezing, waar de reguliere medische artsen op geen enkele wijze belangstelling voor toonden, en alternatieve therapeuten meestal te kortzichtig of met slechts een enkele therapie het probleem dachten op te lossen. In die zin ben ik ervaringsdeskundige. Gezondheid en ziekte heeft altijd mijn belangstelling gehad, ook voordat ik zelf chronisch ziek werd. Ik heb zeer veel therapieën en genees methoden toegepast. Uiteindelijk hebben deze op een bepaalde manier hun zin gehad. Achteraf had ik veel sneller resultaat kunnen hebben. Dit bezien vanuit de kennis die ik inmiddels heb. Proberen te genezen, kan namelijk deels “dweilen met de kraan open” betekenen. Ik ben nog niet genezen van mijn suikerziekte. Ik heb pas echte resultaten geboekt, sinds ik mijn levenswijze drastisch heb omgegooid. In mijn naaste omgeving heb ik een aantal mensen geholpen met hun gezondheidsproblemen, waar Anorexia- nervosa er één van was. Door deze ervaringen, wil ik graag mijn kennis delen voor iedereen die te maken heeft met een eetstoornis.

Recente gevolgde seminars:

Solgar Masterclass 2015 - Drs. Erik van Klaarwater heeft nieuwe inzichten besproken op het gebied van darmflora, en de laatse wetenschappelijke stand van zaken, o.a. m.b.t. gebruik van probiotica.

Vitals Congres 2015 - Vitals voedingssupplementen, en lezingen van vooraanstaande deskundigen op gebied van gezondheid & voeding zoals Patrick Holford, Health & Nutrition expert.

 

Kees van Wegen

' Intuïtief coach en Holistisch voedingsdeskundige ' - alle aspecten welke voeding geven aan je gezondheid -