oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Links, bronnen en informatie over eetstoornissen

GAPS Syndrome
Dr Natasha Campbell–McBride. Medisch neuroloog, neurochirurg en voedingsdeskundige.
GAPS Syndrome or GAPS is een aandoening die een verband tussen de functies van het spijsverteringsstelsel en de hersenen vaststelt. Heeft u of uw kind problemen met de spijsvertering en allergieën, is uw kind een kieskeurige eter en heeft uw kind daarnaast in de tienerjaren anorexia of boulimia gekregen?
Haar Website: ' Doctor - Natasha.com '
Er is ook een soortgelijke Nederlandse website:  ' www.gapsdieet.nl '
 
Darm en brein
Prof. dr. Eric Claassen is immunoloog en hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij verbonden aan de afdeling Virologie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tevens is hij lid van de Gezondheidsraad.
Klik op de onderstaande link voor meer informatie;
 
Ontgiften
Ons lichaam heeft dagelijks veel gifstoffen te verwerken. Dit is een complex proces, waarbij aanleg, en tekorten een grote rol spelen.
Klik op de website van Brain Q, op onderstaande link voor meer informatie:
' De dynamiek van ontgiften '
 
Eiwitrijke diëten voor Anorexia Nervosa patiënten
Website (engelstalig): ' High Protein Diets For Anorexia Nervosa Patients'
 
MONIQUE ROSIER - THERAPIE PRAKTIJK VOOR HEALING EN COACHING
Monique heeft al 20 jaar een eigen praktijk, is is 100% genezen van haar eetstoornis. Monique: "Tot in het diepst van mijn ziel weet ik hoe het is het is om verslaafd te zijn. Ik leed acht jaar aan een zeer ernstige eetverslaving waarin ik boulimia afwisselde met anorexia, overeten, diëten en uithongeren. Inmiddels ben ik al twintig jaar geheel vrij van deze complexe, eindeloos hardnekkige verslaving."
Bekijk de onderstaande video waarin Monique alles uitlegd over hoofd en hart, durven fouten maken, dat vertrouwen mag ontstaan, dat anorexia geen stoornis maar een verslaving is, en onderdeel van een maatschappelijk probleem van teveel in ons hoofd leven.
klik op deze link: ' Lekker in je lijf evenement 2013 - Monique Rosier '
 
Drs. Saskia van As, arts
Zij legt zich toe op diagnostiek bij darmklachten. Ze behandelt mensen met chronische en ook acute klachten door middel van natuurlijke geneeswijzen.
Bekijk de onderstaande video waarin Saskia van As in een Interview uitleg geeft, 
 
PRI Therapie (Past Reality Integration)
Ingeborg Bosch, psychologe, heeft de therapie van Jean Jenson ( Primal Therapy) doorontwikkeld tot het krachtige PRI programma. Eetstoornissen een echo uit een onverwerkt verleden. Lees ook de volgende artikelen:  'Anorexia succesvol behandelen met PRI'     en:  'Nieuw perspectief op de behandeling van anorexia'
 
Homepagina website: ' PRI online.nl '

 

Virtual reality is werkzaam bij een verkeerd lichaamsbeeld bij mensen met anorexia

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een VR-toepassing ontwikkeld waarmee patiënten met anorexia behandeld kunnen worden.
Klik op deze link: ' VR - toepassing anorexia '