oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Ontgiften bij anorexia nervosa

Het vermogen om te ontgiften ligt bij kinderen lager dan bij volwassenen. Bovendien kan de ene persoon een betere ontgiftings capaciteit hebben dan de andere. Een slecht vermogen tot ontgiften is voornamelijk een eiwit en enzym probleem. Voor meer algemene informatie over ontgiften klik op de link van Brain Q onderaan je vind deze onder het blad " Links " op deze website, klik hier op: 'Links'
 
Magnesium tekort
In onze westerse samenleving ervaren kinderen meer stress dan volwassenen, zo is uit onderzoek gebleken. Stress vergt meer mineralen en vitaminen van ons lichaam, met name magnesium en vitamine B1. Zo kun je dus door een eetstoornis, welke bij ieder eetmoment veel stress kan opleveren, in een vicieuze cirkel van tekorten belanden. 
Tekorten aan magnesium weerhoudt ons immumm systeem tot het vermogen om ons lichaam te ontgiften en het te ontdoen van zware radioactieve deeltjes.
Magnesium beschermd onze cellen tegen aluminium, kwik, lood, cadmium, beryllium en nikkel, dit verklaart waarom het verhogen van onze mineralenhuishouding zo belangrijk is voor het ontgiften van zware metalen en bescherming tegen straling. Magnesium is essentieel voor het voortbestaan van onze cellen. Dit belang neemt verder toe in een samenleving waarbij onze lichamen dagelijks worden gebombardeerd  met zware metalen en straling. Een tekort aan magnesium maakt ons minder weerbaar tegen straling.
 
 
 
Tekort is niet aan te tonen door bloedonderzoek
Ons lichaam is intelligent en een juiste bloedwaarde is geen garantie voor tekorten van dezelfde stof in het lichaam en omgekeerd.
Zo zal bij een magnesiumtekort in het lichaam, het bloed altijd zorgen voor voldoende magnesium, en deze onttrekken aan andere organen, om het bloed van voldoende magnesium ( slechts ca 1 % van totale magnesium huishouding) te blijven voorzien. Bij onvoldoende magnesium in het bloed zal het hart direct gevaar lopen.
Zo is bijv. ook een zink tekort niet aantoonbaar uit het bloed te meten.
Voor meer informatie om een eventueel magnesium tekort, door bijv. magnesium olie  aan te vullen, klik op onderstaande link:
 
 
Voor zeer uitgebreide informatie over alle aspecten van magnesium klik op onderstaande link;