oorzaak anorexia Anorexia vanuit de Kern behandelen

Alles over de biologische en psychische oorzaken van de hersenaandoening anorexia  

 Praktijk voor Lichaam & Ziel      Kootwijkerbroek (gem. Barneveld)

Therapeuten artsen en gezondheidsdeskundigen

Samenwerking met andere specialisten
Eetstoornissen zijn ernstige problemen. Om deze goed aan te kunnen pakken is optimale deskundige hulpverlening noodzakelijk. Wij willen dan ook het beste uit zowel de "alternative" geneeskunde en de "reguliere" geneeswijze samenbrengen om jouw optimaal te kunnen begeleiden om weer tot een goede gezondheid te komen. Ik heb het initiatief genomen met o.a deze website om een geheel vernieuwde vorm van hulpverlening aan te bieden aan mensen met eetstoornissen. Wij bieden geen vast omlijnde programma aan, maar streven ernaar de behandeling zo optimaal mogelijk af te stemmen op de onderliggende gezondheidsproblemen waar jj mee worstelt. Samengevat een individuele benadering. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar binnen een anorexia kliniek wordt maar al te vaak een standaard programma aangeboden, met slechte resultaten. Bij ons is geen vast team voorhanden. Wel hebben wij een netwerk van gezondheidsdeskundigen, artsen en therapeuten. Dit betreft zowel reguliere artsen en alternatieve therapeuten, waarvan wij verwachten dat zij je op een persoonlijk en holistische wijze benaderen. Zie ook onder: ' Links '.
 
Mijn rol als behandelaar
Het is mijn kwaliteit om vanuit ervaring, kennis en intuïtief weten je te adviseren welke therapieën je op welk moment het beste kan toepassen. Ik biedt je inzichten in jouw levenswijze vanuit een helikopterview, betreft alle aspecten, welke je gezondheid in de weg staan. Je huidige gezondheidssituatie, en ongemakken waarvan je in het verleden last van hebt gehad, kunnen een goede graadmeter zijn voor de gezondheidssituatie van je organen. Uiteraard is het de kunst om aan te sluiten bij je genezingsproces en datgene wat voor jouw het allerbeste is op het juiste moment.
 
Mijn therapeutische kwaliteiten waarmee ik je kan helpen
Voedingsadviezen, voedingssupplementen, en darmflora herstel. Omgaan met je hoog sensitiviteit. Adviezen m.b.t. de kwaliteit van de relatie die je onderhoudt met je onderwijsinstelling, ouders, familie, vrienden en hoe daar constructief mee om te gaan, zodat zij, waar nodig, weer voedend voor je worden.